Лесен начин да подобрите здравето си!

65% от вашето тяло е вода.
22% от съдържанието на костната тъкан,
80% от тъкънта на сърдечния мускул и
83% от тази на мозъка, също е ВОДА.

Мислите ли че водата е важна за тялото ви?

Мислите ли, че адекватното хидратиране на тялото ви ще доведе до разлика в начина по-който се чувствате и ще подобри здравето ви?
В действителност това може дори да промени живота ви.

Учудващо е колко много хора имат здравословни проблеми и то заради факта, че оставят тялото си без вода. Те просто не пият достатъчно или водят начин на живот, който пресушава запасите от вода в организма.

Даже и при знанието за горе споменатите данни, хората си мислят - защо да се притесняваме, че не приемаме достатъчно вода щом я има в такива количества в организма ни.
Но истината, е че през деня нашето тяло губи много вода докато се осъществяват редица жизнено важни процеси, като дишането, потенето, и др.

Храната възстановява една част от нужното количество вода, но повечето хора нямат навика, или възможността, да включат редовно в храненето си плодовете и зеленчуците. Често в забързаното си ежедневие просто предпочитаме да излапаме един хамбургер и да приключим с обяда, отколкото да се пилеем около приготвянето на някое по-здравословно ястие с високо съдържание на вода и витамини.

Но нуждите ни от вода си остават и просто трябва да добием навика да пием вода редовно и всеки ден. Около два литра е дневното количеството, което трябва да постъпва в организма ни за да сме сигурни, че успяваме да обновите изгубените запаси. И все пак то може да варира при отделните хора. Ако правите упражнения и спортувате определено ще ви е нужно още по-голямо количество.

Водата трябва да е с температурата на тялото - не пийте ледено студена вода - тя просто уврежда организма.

Кофеина и алкохола са силни диоретици, т.е. те силно намалят нивото на водата в тялото. Имайте го в предвид ако сте попрекалили с някои от тях и се постарайте да поемете повече вода през следващите дни.

Има и едно златното правило - не чакайте докато ожаднеете! Щом вече усещате жажда значи сте дехидратирани.

Според американския учен Пилзър, само 2% надолу по скалата на съдържанието на вода в тялото води до умствена умора. Пилзър дори добавя, че "пиенето на 5 чаши вода дневно намаля почти на половина риска от рак".

Водата играе основна роля за протичането на всички жизнени функции. Тя си остава най-ценната течност - съставка без която живота е невъзможен.

Просто като приемате повече от нея, което за разлика от много други удоволствия, не ви струва нищо, ще успявате да поддържате здравето на организма си и да се зареждате ежедневно с ценна енергия.